Slokdarmkanker

Betere behandeling slokdarmkanker

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 2.500 mensen slokdarmkanker. Slokdarmkanker is moeilijk te genezen. Wel is de 5-jaarsoverleving in 30 jaar tijd gestegen van 7 naar 24% Dat was niet gelukt zonder onderzoek. 

Artsen onderzoeken - met steun van donateurs van KWF - hoe ze slokdarmkanker beter kunnen behandelen.

Steun onderzoek

Met jouw hulp kunnen artsen onderzoeken hoe ze slokdarmkanker sneller kunnen ontdekken en beter kunnen behandelen.  

Slokdarmkanker in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers

Slokdarmkanker

Hete dranken

​Kun je slokdarmkanker krijgen als je te hete koffie of thee drinkt? 

Risico op slokdarmkanker

Risicofactoren van slokdarmkanker zijn onder andere alcohol, roken en overgewicht. Wat kun je doen om je kans op kanker te verkleinen?

Handen vasthouden

Als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en kan je niet meer genezen? Dan richt de zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Dit is de palliatieve fase. Wat houdt dat in?

Baris

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Vrouwen op schoolplein

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Henriette in het bos

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je klachten hebt? Als je jong bent of juist wat ouder? Of als je niet meer beter wordt? Waar vind je hulp?

Twee vrouwen in het inloophuis

Inloophuizen

(ex)Patiënten, naasten en nabestaanden kunnen bij een inloophuis terecht om over hun ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Je kan er zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen.

Cellen in het lichaam

Wat is kanker?

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Allemaal worden ze anders behandeld. Hoe ontstaat kanker en wat gaat er mis?

Kanker.nl

kanker.nl

Hier vind je meer informatie over slokdarmkanker, de symptomen, risico's behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22. 

Logo SPKS

SPKS

SPKS behartigt de belangen van slokdarmkankerpatiënten en brengt patiënten, hun partners en naaste omgeving in contact met lotgenoten.

Onderzoek slokdarmkanker

Zware operatie niet altijd nodig

Kun je voorspellen hoe een slokdarmtumor gaat reageren op chemotherapie en bestraling? Zodat een zware operatie daarna niet altijd nodig is?

Uitzaaiingen bij slokdarmkanker voorkomen

Kunnen we door een betere behandeling voorkomen dat slokdarmkanker uitzaait? 

Meer onderzoeken

Wil je weten wat voor onderzoeken naar slokdarmkanker en andere kankersoorten KWF financiert met steun van onze donateurs?