Doe mee als vrijwilliger

Kies wat bij jou past

Je kunt je als vrijwilliger op veel verschillende manieren inzetten. Sluit je bijvoorbeeld aan bij het lokale collecteteam. Samen zetten jullie ieder jaar begin september een geweldige collecteweek neer, waarin je echt het verschil maakt voor mensen met kanker.

Of verzin je eigen actie, en haal zo geld op voor KWF. Vrijwilliger zijn kan ook vanuit huis, door jouw verhaal als (ex)kankerpatiënt te delen. Er is van alles mogelijk. Wat past er bij jou?

Vraag het ons

Wil je van gedachten wisselen over de manier waarop je je voor KWF kunt inzetten? Bel dan met ons Servicepunt vrijwilligers via 020 - 570 05 90. We denken graag mee.

Help mee met de collecte

Gezin loopt collecte voor KWF

Collectant

Wil jij je 1 keer per jaar een paar uurtjes inzetten? Als collectant ga je met de collectebus of het collectebord langs de deuren. Elke euro die je ophaalt draagt bij aan een beter leven met en na kanker.

Collectant met collectebord QR

Wijkhoofd

Wil je met een klein team in actie komen in je eigen buurt? Als wijkhoofd organiseer je de KWF-collecte in jouw wijk.

Jonge vrouw collecteert voor KWF

Collectecoördinator

Hou jij van organiseren? Als collectecoördinator regel je alles voor de KWF-collecte in jouw woonplaats.

Digicollect

Online collecteren

Hoef je niet zo nodig lid te worden van een collecteteam, maar wil je wél collecteren? Doe het dan online! Maak een collectebus aan op kwf.digicollect.nl. Je kunt meteen beginnen met collecteren. 

Overig vrijwilligerswerk

Handen op elkaar

Actievoerder

Liever eenmalig in actie komen? Maak dan een actie aan. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Of je nu cupcakes bakt, een marathon loopt, of zelfgemaakte armbandjes verkoopt. Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten om geld op te halen voor KWF.

Vrijwilliger webcare

Ben jij een actieve social media gebruiker met een groot inlevingsvermogen? En wil je dit inzetten om onze achterban op social media een hart onder de riem te steken? Geef je dan op als vrijwilliger bij webcare.

Beoordelaar onderzoek

Zet jouw kennis en ervaring als (ex)kankerpatiënt in en help met onderzoeksaanvragen beoordelen. Zo help je mee de beste wetenschappelijke onderzoeken te selecteren. We vragen je 2 keer per jaar om jouw oordeel. 

Ambassadeur

Heb jij zelf kanker (gehad) en wil je jouw verhaal delen? Je laat zo zien wat de impact van de ziekte kan zijn. En waarom het zo belangrijk is en blijft om geld op te halen.