Hersentumor

Betere behandeling hersentumoren

​​Jaarlijks krijgen ongeveer 1.450 mensen een hersentumor. Hersentumoren zijn vaak moeilijk te behandelen door de plek waar ze zitten. Een operatie kan riskant zijn en medicijnen kunnen de tumor niet altijd makkelijk bereiken.

Artsen onderzoeken hoe ze een hersentumor beter kunnen behandelen. Ze doen dit met steun van KWF-donateurs.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of een donatie doen?

Hersentumor in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers
Henriette in het bos

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je klachten hebt? Als je jong bent of juist wat ouder? Of als je niet meer beter wordt? Waar vind je hulp?

Moeder op het schoolplein

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Baris

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Uitzaaiingen

Kanker in de hersenen is meestal een uitzaaiing van een tumor ergens anders in het lichaam. Ontstaat een tumor in de hersenen zelf? Dan is dit een hersentumor.

Meer over uitzaaiingen
Meer over een hersentumor 

Wat is kanker

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Allemaal worden ze anders behandeld. Hoe ontstaat kanker en wat gaat er mis?

Kanker.nl

Kanker.nl

Hier vind je informatie over hersentumoren, de symptomen, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22.

Logo Hersentumor.nl

Hersentumor.nl

Stichting hersentumor.nl geeft informatie over (leven met) een hersentumor voor patiënten en hun naasten. Ook vind je op de site informatie over hersentumoren bij kinderen.

Logo VOKK

Ouders, kinderen en kanker

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen.

Onderzoeken hersentumor

Hoe komen medicijnen beter bij de tumor?

Kunnen medicijnen die hersentumorcellen gevoeliger maken voor bestraling beter door de bloedhersenbarrière via geluidstrillingen? En kunnen we zo de overlevingskansen verbeteren?

Immunotherapie bij hersentumor verbeteren

De vooruitzichten van patiënten met een kwaadaardige hersentumor zijn niet goed. De komst van immunotherapie - die ons eigen afweersysteem stimuleert kankercellen aan te vallen - biedt hoop, maar het weefsel eromheen maakt dit moeilijk.

Meer onderzoeken

Wil je weten wat voor onderzoeken naar een hersentumor en andere kankersoorten KWF financiert met steun van onze donateurs?