Oncode Institute

Waarom Oncode Institute?

Oncode Institute is een samenwerking tussen toponderzoekers van verschillende instituten om zo efficiënt mogelijk kennis op te doen en met elkaar te delen. Dit versnelt de ontwikkeling van nieuwe behandelingen zodat patiënten daar sneller van kunnen profiteren. KWF is de aanjager en de grootste financier van Oncode Institute.

Kanker te slim af zijn

Kanker begrijpen

We weten veel van kanker, maar begrijpen er nog te weinig van. Als onderzoekers in het laboratorium de ziekte volledig begrijpen, kunnen artsen in de kliniek kanker op maat bestrijden.

Onderzoeksresultaat sneller naar de patiënt

Een belangrijk doel van Oncode Institute is om de patiënt sneller van onderzoeksresultaten te laten profiteren.

Samen kanker te slim af zijn

In Oncode Institute werken meer dan 800 onderzoekers van verschillende onderzoeksinstituten samen. Ze willen sneller inzichten, kennis en resultaten delen dan voorheen mogelijk was. Hierdoor kunnen ze sneller kanker doorgronden.

Portret jonge vrouw

Samen met Oncode Institute maak jij het verschil

Je kunt vanaf het begin bij Oncode Institute betrokken zijn. KWF nodigt je uit om mee te investeren en samen de aanval op kanker te versnellen. We zoeken particulieren en (familie)stichtingen die met hun visie, ervaring, kennis, netwerk en/of hun vermogen persoonlijk betrokken willen zijn bij dit vernieuwende instituut. Spreekt dit je aan? Wij gaan heel graag met je in gesprek. Download de brochure voor meer informatie.