Zeldzame kankers

1 op de 5 kankerpatiënten heeft een zeldzame vorm van kanker

Mensen met zeldzame kanker staan voor extra uitdagingen. De diagnose duurt langer, er zijn minder behandelmogelijkheden en er is vaak minder informatie over de ziekte te vinden. Ook zijn er weinig lotgenoten om ervaringen mee te delen.

Wij willen hier iets aan doen. Daarom brengen wij (de problematiek rondom) zeldzame kanker onder de aandacht, delen we kennis en informatie en financieren we onderzoek. Met als doel de zorg voor mensen met zeldzame kanker te verbeteren.

Actie Zeldzaam Bekend

Mensen met zeldzame kankers staan voor extra uitdagingen. KWF wil hier iets aan doen. Daarom slaan we de handen ineen met héél veel bijzondere mensen. We laten zien dat mensen met een zeldzame vorm van kanker er niet alleen voor staan.

Vrouw zit op een bankje

Puck heeft zeldzame kanker

Ze ging naar het ziekenhuis om een vetbult weg te laten halen, maar daar kreeg Puck (26) een heel andere boodschap. Ze bleek een zeldzame vorm van kanker in haar bovenbeen te hebben.

Leven met zeldzame kanker

"Ik hoop dat als mensen mijn verhaal horen en ze zich erin herkennen, dat zij er ook wat uit kunnen halen" Puck gaat in 'Levensloop' in gesprek met Marlijn Weerdenburg over haar zeldzame vorm van kanker. 

Twee vrouwen zitten op een bankje

Luister de podcast

Puck deed mee aan experimenteel onderzoek met minder bestralingen waardoor ze haar leven weer snel kon oppakken. Haar behandelend arts Rick Haas (Antoni van Leeuwenhoek) legt uit waarom onderzoek naar zeldzame kankers zo’n uitdaging is.

Man in het bos

Steun mensen met zeldzame kanker

Samen met veel anderen zetten we ons in voor iedereen die met zeldzame kanker leeft. Donateurs financieren bijvoorbeeld ruim 30 onderzoeken naar deze kankersoorten. Jij kunt ook helpen met een donatie.

Vrouw kijkt de camera in

Voor patiënten met zeldzame kanker

Voor iedereen die een zeldzame kankersoort heeft (gehad), is er het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers. Hier kun je als patiënt of naaste terecht voor betrouwbare informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Carla van Herpen

Zeldzame kanker behandelen

Waarom wordt zeldzame kanker vaak laat ontdekt? En hoe gaat het met nieuwe behandelingen? Carla van Herpen, hoogleraar Zeldzame Kankers, vertelt hoe het zit.

Onderzoeker met buisjes

Meer onderzoek nodig

Mensen met zeldzame kanker hebben vaak minder behandelopties en lagere overlevingskansen. Dit moet beter. Daarom financieren wij onderzoek naar zeldzame kanker. 

Zeldzame kanker in cijfers februari 2021

Meer cijfers

over zeldzame kanker