BN'ers geven zich bloot voor vroege opsporing van kanker

Kanker ontstaat vaak zonder dat je het in de gaten hebt. Gelukkig is het in sommige gevallen mogelijk om de ziekte op tijd op te merken. Dat vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Daarom werkt KWF aan manieren om kanker beter en eerder op te sporen.

  • Herken de signalen
  • Doe mee met het bevolkingsonderzoek
  • Geef voor nieuwe doorbraken

For One Night Only

In deze impactvolle editie van For One Night Only dansen niet alleen bekende Nederlandse mannen, maar ook bekende Nederlandse vrouwen. Zij dansen om vroege opsporing van kanker onder de aandacht te brengen. 
Het dansteam bestaat uit v.l.n.r.: Johnny Kraaijkamp, Ellen ten Damme, Olcay Gulsen, Simon Keizer, Fockeline Ouwerkerk, Roué Verveer, Tjitske Reidinga, Giel Beelen en Frederik Brom.

For One Night Only kun je terugkijken via kijk.nl

Early Bird Challenge

Het vroege opsporen van kanker kan levens redden. Doe de #EarlyBirdChallenge. Kenzo Alvares, choreograaf van For One Night Only maakte een dansje waarmee je aandacht kan vragen voor het vroeg opsporen van kanker. Dans mee, daag uit & doneer.

Moedervlek bekijken

Herken de signalen

Kanker kan voor verschillende klachten zorgen. Niet elke klacht is direct reden voor ongerustheid, maar als je langere tijd last hebt van één van deze symptomen kan het verstandig zijn om naar de huisarts te gaan. 

AVL-gynaecoloog Nienke van Trommel

Doe mee met het bevolkingsonderzoek

De bevolkingsonderzoeken maken het mogelijk om baarmoederhals-, borst- en darmkanker in vroegtijdig stadium op te sporen.

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

Geef voor nieuwe doorbraken

Dankzij onze donateurs kan KWF tientallen onderzoeken financieren naar betere en vroegere opsporing van kanker. Zoals inzet van 'artificial intelligence' en kanker opsporen in bloed.

Ervaringsverhalen

Tim en gezin

Tim ontdekte teelbalkanker

Na de eerste uitzending van For One Night Only (2019) checkt Tim zijn teelballen. 'Ik voelde iets. Een soort doperwt. Ik schrok, wist meteen dat het niet goed was. Als dit programma er niet was geweest, had dit verhaal misschien een andere afloop gehad.'

Melanie

Melanie deed mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Waar de meeste vrouwen een geruststellende uitslag krijgen bij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, lag het bij Melanie anders.  'Die 5 minuten die dat uitstrijkje duurt, hebben mijn leven gered want ik bleek baarmoederhalskanker te hebben.'

For One Night Only

In For One Night Only gaan bekende Nederlandse mannen en vrouwen uit de kleren om vroege opsporing van kanker onder de aandacht te brengen. Daar moet natuurlijk voor geoefend worden. 

Via kijk.nl kun je terugkijken hoe het team zich in het zweet werkt tijdens de diverse trainingen. En natuurlijk tijdens de spectaculaire eindact. 

Kijk For One Night Only terug via kijk.nl