KWF voor onderzoekers

Financiering aanvragen

Programma Onderzoek & Implementatie

Het Programma Onderzoek & Implementatie (PO&I) voorziet in vier onderzoekscalls per jaar, verdeeld over twee calls met fundamenteel onderzoek en twee calls waarbij onderzoeksresultaten meer richting patiënt worden ontwikkeld. KWF stuurt hier actief op door in nauw contact met het onderzoeksveld kansen en knelpunten tijdig te signaleren en op te pakken.

Gerichte financiering

Naast PO&I hanteert KWF financieringsvormen waarmee we gericht een stimulans aan belangrijke thema's kunnen geven. Zoals:

  • Themacalls
  • Proof of Concept projecten
  • Speerpuntgedreven initiatieven
  • Projecten met PPS-toeslag

Overzicht openstaande calls

Op deze pagina zie je alle huidige en toekomstige calls binnen én buiten PO&I op een rijtje. Hier vind je tevens de bestedingsoverzichten vanaf de start van het PO&I in 2016.

Onderzoeksresultaten zo snel mogelijk naar de patiënt

Gezinsuitje winter

Kennisbank Ontwikkeling & Implementatie

KWF wil helpen waar het kan om onderzoeksresultaten door te vertalen naar toepassingen in de praktijk. In onze kennisbank verzamelen we informatie die bij doorontwikkeling en implementatie kan helpen, zoals relevante wet- en regelgeving en verwijzingen naar externe partijen voor financiering en ondersteuning.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Met KWF Nieuws voor onderzoekers houden we je op de hoogte van onze activiteiten op het gebied van (de financiering van) kankeronderzoek. Bekijk de laatste edities:

Contact

Wij beantwoorden graag jouw vragen over  onderzoek en financiering.

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

Jouw onderzoek in de media

​KWF is afhankelijk van publieke giften. Dankzij onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij levensreddend onderzoek financieren. 

Wij laten daarom graag zien dat elke euro telt. Met jouw hulp als KWF-ambassadeur kunnen we inspirerende verhalen vertellen.

Lees hoe KWF onderzoek in de schijnwerpers zet en bekijk onze wetenschapscommunicatietips.