Roken en kanker

De sigaret is in onze maatschappij overal aanwezig en zichtbaar. Dit alles wekt de indruk dat het gaat om een onschuldig en normaal product. Terwijl roken de kans vergroot op verschillende soorten kanker. De bekendste zijn longkanker en kanker in of rond de mond zoals in de slokdarm, strottenhoofd en mondholte. 20.000 mensen overlijden elk jaar aan een ziekte veroorzaakt door roken.

Gevolgen van roken

​​In tabaksrook zitten duizenden chemische stoffen, waarvan er zeker 70 kankerverwekkend zijn.

Rookvrije Generatie

Teken voor rookvrij!

Vanuit de Rookvrije Generatie doen KWF, Longfonds en de Hartstichting er alles aan om kinderen rookvrij op te laten groeien. Wil je ook dat kinderen rookvrij kunnen spelen of sporten?
 

Laat dan met één klik weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen bij jouw in de buurt rookvrij moeten worden.

Waarom kinderen beginnen

Ieder kind dat verslaafd raakt aan roken is er één te veel. De tabaksindustrie speelt hier een belangrijke rol in. Maar wij ook.

Strafzaak

In maart 2017 voegde KWF zich bij de aangifte tegen de 4 grootste tabaksproducenten in Nederland.

Accijnsverhoging

Sinds 1 april 2020 is de accijns op tabak flink gestegen. Prijsverhoging van sigaretten is de meest effectieve maatregel om roken tegen te gaan. En jongeren staan hier ook achter, blijkt uit recent onderzoek.