Non-hodgkinlymfoom
Betere behandeling non-hodgkinlymfoom
In Nederland krijgen jaarlijks bijna 5.000 mensen een non-hodgkinlymfoom.
Er zijn veel verschillende soorten non-hodgkinlymfomen, met verschillende overlevingskansen. Artsen onderzoeken - met steun van jou als donateur - hoe ze de behandeling van deze vorm van lymfeklierkanker beter kunnen maken.
Help jij ons?
Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of een donatie doen?

Bekijk meer cijfers
Naar de cijfers
Remco was André's reddende engel
Toen Wegmisbruikers-presentator André van der Toorn hoorde dat hij non-hodgkinlymfoom had, belde hij in blinde paniek vriend Remco: 'Sindsdien is hij er letterlijk op alle momenten dat ik hem nodig heb.'

Margot had non-hodgkin
Margot hoorde in 2017 dat ze een non-hodgkinlymfoom had. De kanker is nu weg en ze voelt zich goed: 'Ik hoef niet meer na te denken of ik er volgend jaar nog ben.'

Gevolgen van kanker
Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Leven met kanker
Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je klachten hebt? Als je jong bent of juist wat ouder? Of als je niet meer beter wordt? Waar vind je hulp?

Kanker en werk
Wat betekent het voor je werk als je kanker hebt? En welke rol heb je als werkgever hierin?

Kanker in je omgeving
Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Stichting Hematon
Stichting Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met lymfeklierkanker en leukemie. Op hun site vind je informatie over verschillende soorten non-hodgkinlymfomen.

kanker.nl
Hier vind je meer informatie over non-hodgkinlymfoom, de symptomen, risico's, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22.
Onderzoeken non-hodgkinlymfoom
Nieuwe behandeling bij non-Hodgkinlymfoom
Werkt de eerste behandeling bij non-hodgkinlymfoom niet? Dan zijn de overlevingskansen veel minder groot. Een nieuwe combinatie van chemo- en immunotherapie biedt mogelijk kansen.
Betere immunotherapie door combinatie van behandelingen
Kankercellen (blijven) herkennen; met immunotherapie moet het eigen afweersysteem dit steeds beter doen. Door 2 technieken te combineren wordt de behandeling nog effectiever.
Nieuwe onderzoeken
Wil je weten wat voor onderzoeken naar non-hodgkinlymfoom en andere kankersoorten KWF financiert met steun van onze donateurs?