Kanker en het coronavirus

Antwoorden op je vragen

Het coronavirus zorgt voor een gekke tijd. Begrijpelijk dat dit vragen bij je oproept. Bijvoorbeeld als jij, of iemand die je kent kanker heeft (gehad). En je wilt weten wat de gevolgen zijn. Of als je meedoet aan een actie of evenement voor KWF, en je vraagt je af of dit doorgaat.

Hier vind je antwoord op vragen over het coronavirus, kanker en KWF.

Houd je aan coronamaatregelen

KWF roept iedereen op zich aan de coronamaatregelen te houden en zich optimaal te laten vaccineren (als het kan). Zo helpen we samen de zorg toegankelijk te houden voor iedereen.

Corona als je kanker hebt (gehad)

Maak je je zorgen of je door je ziekte kwetsbaarder bent voor corona? Of wil je weten of het virus gevolgen heeft voor jouw behandeling of controles?

Onderzoek naar corona bij kanker

Ontwikkelingen rondom corona en kankerzorg

De coronamaatregelen hebben soms ook gevolgen voor de zorg voor kankerpatiënten. Bijvoorbeeld de uitstel van reguliere zorg is zorgelijk. En hoe zit het met de coronaregels of het vaccin?

Virus en bacterie

Word je met kanker zieker door corona?

Word je als kankerpatiënt zieker door het coronavirus? En moet je behandeling hierop worden aangepast? We steunen onderzoek om antwoord op deze vragen te krijgen. Inmiddels zijn de eerste resultaten bekend.

Bij de huisarts

Zorgen over kanker? Ga naar je huisarts

Sommige mensen gaan vanwege het coronavirus niet naar de huisarts. Ze zijn bang dat die geen tijd heeft. Of om met corona besmet te worden. Het is belangrijk om met zorgen of klachten toch een afspraak te maken met je arts.

Ervaringen van anderen

Renate in het ziekenhuis

Renate heeft kanker tijdens corona

Leven met uitgezaaide kanker in tijden van corona. Renate weet daar alles van: “Mijn wekelijkse chemobehandelingen waren tijdelijk stopgezet. Doordat ik ziek ben is mijn leven al vrij geïsoleerd, maar corona maakt het wel nog erger. "

Marleen

‘Mijn stamceltransplantatie is uitgesteld’

In 2019 werd bij Marleen leukemie ontdekt. Direct kreeg ze een chemokuur en in maart zou een zware vervolgbehandeling beginnen, gevolgd door een stamceltransplantatie. Corona schopte dat plan in de war. 

Nadine

Corona als je partner kanker heeft

Half maart kwam Nadine met corona in het ziekenhuis terecht. Terwijl haar man Ramón herstelde van blaaskanker. 'Hij maakte zich zorgen om mij en ik om hem.'

Handen vasthouden

Corona als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en word je niet meer beter? Misschien heb je vragen of zorgen over wat het coronavirus voor jou betekent.

Hulp bij boodschappen

Hulp in coronatijd

Heb je kanker of zorg je voor iemand met kanker? En heb je wat extra hulp nodig, bijvoorbeeld met boodschappen doen? Via KWF Vriendendienst kun je makkelijk je eigen vrienden, familie en buren inschakelen voor hulp. 

loopschoenen

Gaat mijn actie of evenement nog door?

Vanwege corona gaan veel evenementen niet of op een andere manier door.

Meer informatie voor patiënten

Op kanker.nl vind je meer informatie voor kankerpatiënten over kanker en het coronavirus. Daar lees je ook ervaringen van anderen en kun je elkaar op afstand ontmoeten.

Laatste nieuws corona

Benieuwd naar nieuwe updates over het coronavirus? Het laatste nieuws over corona vind je op de website van het RIVM.